Wat doen wij eigenlijk?

Omdat wij de gelukkige zijn die een stukje land tot onze beschikking hebben, wat ligt op het mooie eiland dat Goeree-Overvlakkee heet, delen wij dit stukje paradijs graag met anderen.

Wij liepen al jaren met de gedachte een stichting te beginnen, waarmee wij dan 17 juni 2020 officieel mee van start zijn gegaan.

Er zijn 6 pony’s en 2 ezels en er zijn honden, zal het hierbij blijven?  Graag laten wij mensen de dieren verzorgen. Borstelen, onderhouden, voeden, rijden, spelletjes met de dieren etc. Hierdoor ontstaat een band gericht op liefde tussen mens en dier. Compassie.

Bezig zijn met de natuur. Leven met de natuur. Welke bloemen zijn eetbaar? Wat is On-Kruid eigenlijk? Wasmiddel maken en een eigen geplukte salade eten.. mmmm!

Een simpele actie is een bak vullen met water uit de sloot en deze een tijd volgen. Er gebeurt van alles, wat leuk is voor de kinderen om te zien.

Een kind een eigen kuiken. Hoe leuk is dat? Deze mogen zij een naam geven, verzorgen, en na 4 maanden de eieren van de kip meenemen naar huis. Zo maken zij het proces van groei persoonlijk mee.

Mensen mogen lekker op hun blote voeten lopen. Zij kunnen spelen, rennen, voetballen, fietsen, maar ook bouwen, hekken, hutjes of een vuur.

Wij gaan samen koken. Muziek maken. Rusten. Samen zijn. En vooral genieten.

Graag stellen wij projecten samen waarbij de mensen met en ook zeker voor de dieren bezig zijn. Maar ook voor zich zelf, op een educatieve manier met veel zorg voor wat het mens zelf nodig heeft. Het hoofd doel is genieten en liefdevol zichzelf mogen zijn en doen wat het graag doet waardoor het de kracht in zichzelf kan gaan ontdekken. Ondanks dat “verveling” tot de grootste creativiteit kan leiden, is daar bij ons op de wei bijna geen ruimte voor 🙂 

Liefde is onze drijfveer. Liefde voor onze dieren. Liefde voor onze ruimte. Liefde voor onszelf en Liefde voor elkaar. Happiness staat bij ons hoog. Genieten van het moment. Uitkijken naar de volgende keer!

Wij willen graag onze krachten inzetten om een mooi plekje in de maatschappij te creëren voor mensen die krijgen wat zij nodig hebben. En dit in zichzelf mogen ontdekken.

 

Hoe gaan wij dit doen?

Door de kinderen gewoon te laten Zijn! En onze dieren helpen daar een hoefje bij. Dieren zijn van nature therapeutisch, simpelweg omdat zij dichterbij de natuur staan dan de meeste van ons mensen. Zij Zijn al. Zij eten, drinken, plassen en poepen, genieten van de zon, nemen extra rust als de dagen korter worden en genieten als ze verzorgd worden met een borstel, zo simpel kan het leven zijn. Onze maatschappij geeft ons in deze tijd zoveel druk van alles maar moeten en moeten, plannen, deadlines, verwachtingen, rennen hollen najagen en nagejaagd worden, dat wij wel eens vergeten om gewoon stil te staan en te voelen waar het werkelijk om gaat, om de rust van het moment te kunnen voelen en gewoon te Zijn wie wij werkelijk zijn. Rust en tevredenheid. Helaas gaan onze kinderen hierin mee, en zeker met de afleiding die ‘de telefoon’ heet, super handig dat ding natuurlijk, maar een grote afleiding, snel gepakt, moeilijk losgelaten, en hup weer een uur voorbij. Een uur vol met triggers, lichtjes, indrukken, prikkels.. “De toekomst begint bij de kinderen” horen we vaak zeggen. En daar zijn wij… Wij willen de kinderen die “afleiding” geven waar zij juist afgeleid zijn van de drukte, van die telefoon, maar dichter bij de natuur komen dichter bij zichzelf! Hoe zou u dat zelf ervaren? Om gewoon even stil te staan? Stel dat eens voor. Sluit de ogen maar eens en ga lekker gemakkelijk zitten, en voel het, alsof de zon schijnt, of ga even echt in de zon zitten, voel de warmte, het briesje van de wind, hoor de vogeltjes buiten fluiten en let eens op de ademhaling, waar gaat deze heen? Heerlijk toch! 

En dan, zonder afleiding, luisteren naar de innerlijke stem, komen de mooiste uitingen naar buiten.. creativiteit zal spreken, het kind mag gaan doen wat het graag doet, en dat gaan uitbouwen, lekker in de natuur met dieren om zich heen!

Wij mensen hebben onbewust de drang om te kopiëren, laten we dan maar eens de dieren goed bekijken, mee maken en nadoen. Zo makkelijk kan het dus zijn! Gewoon in de buurt van dieren ZIJN dus!