Ponylessen, Bosritten, strandritten en Dierenles

Bosritten

 Hoe fijn is het om op de rug van een pony door de bossen te wandelen? Dat kan bij ons. We gaan eerst lekker borstelen. Ik leg uit wat het zadel en hoofdstel is, hoe we deze om doen en gaan dan het bos in. Een cap en laarsjes met hak zijn verplicht (deze zijn ook bij ons aanwezig mits de juiste maat). De duur is ongeveer 2 uur. Ook komen wij hiervoor op locatie.

Nieuw! Hoe geweldig! Een strandrit, fotoshoot en een ijsje toe!

 

 

 

Dierenles

Het gaat met name om het bezig zijn met de dieren (op dit moment zijn het onze ezels en pony’s). Alle leeftijden zijn welkom.
Wat houdt de les in? We gaan het hebben over de natuur van het dier. Het lichaam. Wat voeren wij. Ziektes. Verzorging. Hoe houden we het schoon. We gaan verzorgen, stalomgeving schoon maken, knuffelen en lekker bezig zijn met de diertjes.
Dit is ook erg leuk voor BSO’s en Basisscholen. Tevens komen wij ook op locatie.

Ponylessen

Rijden op een pony!!

Wij geven les op onze pony Lady. Zij is een lieve pony. Zij is een merrie, wat een ander woord voor vrouwtje is en haar ras is een Shetlander. Omdat zij een kleine shetlander is is het maximale gewicht van het ruitertje 45 kilo wat zij mag dragen.

Onze lessen gaan over alles wat met de pony en het rijden te maken heeft, er wordt geborsteld, een paardenknoop geleerd, waardoor pony’s veilig vast kunnen staan, poep scheppen hoort erbij, net zoals voer geven, maar wat voeren wij eigenlijk? En welke plantjes zijn niet eetbaar? Soms doen we ook een stukje wandelen, of een spelletje met de pony, wat is nu eigenlijk het verschil tussen een halster en een hoofdstel? Of heb je zelf misschien nog wat vragen? We maken er wat leuks van! Een beetje bang? Lady is erg lief, het komt allemaal goed! De les duurt ongeveer een uurtje.